Ingyenes Húsipari termékgyártó Tanfolyam
06.19.19
Húsipari termékgyártó tanfolyam indul Bács-Kiskun megyében!
Képzés megnevezése: Húsipari termékgyártó
Képzés helyszíne: Mélykút
OKJ azonosító: 34 541 03
Óraszám: 1192 óra
Engedélyszám: E-000526/2014/A133
Elmélet és gyakorlat aránya:
386 elméleti; 806 gyakorlati óra
A Húsipari termékgyártó képesítés rövid leírása:
A húsipari termékgyártó feladata a vágóállatok szakszerű levágása, a levágott fél testek darabolása, csontozása, formázása, különböző nyers, félkész vagy késztermékek előállítása, csomagolása és
értékesítése.
A Húsipari termékgyártó szakképesítéssel rendelkező képes:
- átvenni a munkaterületet,
- felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket,
- betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat,
- elsődleges feldolgozást és megelőző műveleteket végezni,
- darabolást, csontozást végezni,
- másodlagos feldolgozást végezni,
- félkész és késztermékeket készíteni,
- hőkezelt húskészítményeket gyártani,
- sózott, pácolt húskészítményeket gyártani,
- nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyártani,
- húskonzervet készíteni,
- befejező műveleteket végezni,
- eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni,
- betartani a tevékenységre vonatkozó higiéniai, minőségbiztosítási előírásokat,
- alapméréseket végezni,
- adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni,
- a félkész vagy készterméket átadni a hűtő
- vagy tároló raktárnak.
A képzés moduljai:
- 10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
- 10927-16 Vágóhídi munka
- 10928-16 Darabolás, csontozás
- 10929-16 Másodlagos húsipari feldolgozás
- 10930-16 Húsipari értékesítés
- 11497-12 Foglalkoztatás I.
- 11499-12 Foglalkoztatás II.
Bemeneti feltételek:
- Iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 15/2018. (VII. 9.) AM rendelettel módosított 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet 3. számú mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában, valamint foglalkozás egészségügyi alkalmassági megléte
- betöltött 16. életév és a tankötelezettség teljesítése
A résztvevők kiválasztásának a módja: írásbeli és szóbeli szakmai alkalmassági vizsgálat.
A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődjön az illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán!
Húsipari termékgyártó
Képzés megnevezése: Húsipari termékgyártó
OKJ azonosító: 34 541 03
Nyilvántartási szám: E-000526/2014/A133
Képzés helyszíne: Mélykút
Óraszám: 1192 óra
Elmélet és gyakorlat óraszáma:
386 elméleti; 806 gyakorlati óra
A szakképesítés rövid leírása:
A húsipari termékgyártó feladata a vágóállatok szakszerű levágása, a levágott féltestek darabolása, csontozása, formázása, különböző nyers, félkész vagy késztermékek előállítása, csomagolása és értékesítése.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
- átvenni a munkaterületet,
- felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket,
- betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat,
- elsődleges feldolgozást és megelőző műveleteket végezni,
- darabolást, csontozást végezni,
- másodlagos feldolgozást végezni,
- félkész és késztermékeket készíteni,
- hőkezelt húskészítményeket gyártani,
- sózott, pácolt húskészítményeket gyártani,
- nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyártani,
- húskonzervet készíteni,
- befejező műveleteket végezni,
- eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni,
- betartani a tevékenységre vonatkozó higiéniai, minőségbiztosítási előírásokat,
- alapméréseket végezni,
- adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni,
- a félkész vagy készterméket átadni a hűtő- vagy tároló raktárnak.
A képzés moduljai:
10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
10927-16 Vágóhídi munka
10928-16 Darabolás, csontozás
10929-16 Másodlagos húsipari feldolgozás
10930-16 Húsipari értékesítés
11497-12 Foglalkoztatás I.
11499-12 Foglalkoztatás II.
Bemeneti feltételek:
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Bemeneti kompetenciák iskolai előképzettség hiányában: igen/nem: a képzés megkezdhető 15/2018. (VII. 9.) AM rendelettel módosított 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet 3. számú mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák
Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
Életkor: Betöltött 16. életév és tankötelezettség teljesítése
A résztvevők kiválasztásának a módja:
Írásbeli és szóbeli szakmai alkalmassági vizsgálat; foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat.
A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődjön a lakóhelye szerinti területileg illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán!
Képző elérhetőségei:
E-mail: nikolett.h@ioszia.hu, WEB: www.felnottkepzes.hu, Telefon: +36 (30) 586-32-29
Jelentkezz!
Üdvözlettel:
„IOSZIA” Duális Szakképzési és Felnőttképzési Intézmény.
FELNŐTTKÉPZÉS
Cimkék:: Bács-Kiskun megye, Bács-Kiskun megye képzés, Bács-Kiskun megye tanfolyam, Gyors képzés, Gyors tanfolyam, Húsipari termékgyártó, Húsipari termékgyártó Mélykút, Húsipari termékgyártó OKJ, ingyenes képzés, Ingyenes tanfolyam, képzés, Mélykút, Mélykút képzés, Mélykút tanfolyam, OKJ, szakmaszerzés, Szakmaszerzés gyorsan, Szakmaszerzés ingyen, Tanfolyam